ua en ru

Київрада прийняла програму економічного та соціального розвитку на 2014

Київрада прийняла програму економічного та соціального розвитку на 2014, за прийняття якої проголосували 72 депутати

Київрада прийняла програму економічного та соціального розвитку на 2014, за прийняття якої проголосували 72 депутати, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами секретаря Київради Галини Гереги, на фінансування капітальних вкладень передбачено 1 млрд грн.

Згідно з текстом програми, основними цілями розвитку Києва на 2014 є досягнення економічного зростання на основі власного потенціалу та удосконалення механізмів управління територіальним розвитком міста. Крім того, в якості цілей позначені підвищення конкурентоспроможності міста, забезпечення належного функціонування інженерно-транспортної інфраструктури, доступності широкого спектра соцуслу та утримання високих екологічних стандартів.

Пріоритети діяльності київської влади - проведення економічних реформ, модернізація транспортної та інженерної інфраструктури, підвищення рівня безпеки киян та покращення екологічної ситуації в місті.

Секретар Київської міської ради Галина Герега відкрила засідання Київради о 10:00. У залі зареєструвалися 77 депутатів. Крім депутатів Київради, на засіданні присутні також ряд нардепів і голова КМДА Володимир Макеєнко.

Сьогодні вранці стало відомо, що Київська міська рада на пленарному засіданні 4 лютого має намір розглядати проект міського бюджету на 2014 рік за скороченою процедурою.

Доходи держбюджету-2014 заплановані на рівні 20,1 млрд грн, витрати - 19,8 млрд грн. Субвенції з держбюджету складуть 3,05 млрд грн, дотації вирівнювання фінансової забезпеченості - 200 млн грн. Профіцит бюджету становитиме 303,5 млн грн. Ці кошти будуть передані із загального фонду до бюджету розвитку та використані на повернення кредитів і погашення середньострокової позики, отриманої в 2013 р.

Пропозиції депутатів щодо корегування бюджету внесені в проект.