ua en ru

Київрада планує передати будівлі діппредставництв та МЗС з комунальної власності Києва у державну власність

Київська міська рада планує передати будівлі діппредставництв та Міністерства закордонних справ з комунальної власності Києва у державну власність. Відповідне рішення на сьогоднішньому засіданні схвалила постійна комісія Київради з питань власності, передає кореспондент РБК-Україна.

Таким чином Київрада планує передати з комунальної власності у державну цілісний майновий комплекс комунального підприємства "Генеральна дирекція Київської міської ради з обслуговування іноземних представництв", а також будівлю МЗС на площі Михайлівській, 1 та будівлю на вулиці Великій Житомірській, 2.

Як повідомив член постійної комісії Київради з питань власності, депутат Київради (фракція БЮТ) Денис Москаль, це рішення приймається для того, щоб будівлі посольств Київська влада не змогла виставити на аукціони. "Це приміщення всіх дипломатичних представництв - посольства, консульства, місії міжнародних організацій, вони безоплатно орендуються. На відомий випадок, коли була спроба мером Черновецьким виставити на аукціон ці приміщення. Це рішення приймається для того, щоб запобігти таким безглуздим діям", - зазначив він. Д.Москаль додав, що оренда будівель посольств і консульств регламентується міждержавними угодами. Депутат підкреслив, що Київрада розгляне це рішення на пленарному засіданні сесії 8 липня.