ua en ru

Київрада перерахує 3,3 млн грн на купівлю проїзних на метро для бійців АТО

Київрада перерахує 3,3 млн грн на купівлю проїзних на метро для бійців АТО Фото: Андрій Странніков

При цьому "картки киянина" будуть видаватися також переселенцям

Київська міська рада має намір перерахувати 3,3 млн грн КП "Київський метрополітен" на купівлю проїзних квитків на метро для бійців антитерористичної операції (АТО). Про це в ході сьогоднішньої сесії Київради повідомив голова бюджетної комісії Київради Андрій Странніков, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні ми виділяємо ще 3,3 млн грн на придбання проїзних квитків. Таким чином, ми усуваємо ту проблему, коли учасників АТО не пускали в метро... Сьогодні ми вносимо зміни до програми "Турбота" і дозволяємо соціальному департаменту витрачати гроші на придбання проїзних документів", - заявив Странніков.

Він також додав, що "картки киянина" будуть видаватися також переселенцям. "Щоб переселенці не відчували себе ізгоями в Києві, а відчували себе максимально комфортно, прийнято рішення видавати їм картки киянина", - заявив Странніков.

Також Київрада прийняла поправки до процедури допомоги бійцям АТО та надання їм проїзних квитків. За відповідне рішення проголосувало 84 депутати.

"Це проект рішення про допомогу киянам-учасникам АТО і сім'ям киян, які загинули в АТО. Даний проект пропонує вдосконалити систему надання матеріальної допомоги учасникам АТО, питання їх похорону. А головне - він регламентує процедуру забезпечення киян-бійців АТО місячними проїзними. Проект рішення передбачає фінансування цих заходів без збільшення програми "Турбота", - заявив доповідач Юрій Крикунов.

Нагадаємо, Київрада виділить 105 млн грн на оновлення швидкісних трамваїв.