ua en ru

Київрада відхилила кандидатуру Олександра Кави на посаду заступника голови КМДА

Київська міська рада відхилила кандидатуру радника голови КМДА з питань транспорту Олександра Кави на посаду заступника голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень.

Київська міська рада відхилила кандидатуру радника голови КМДА з питань транспорту Олександра Кави на посаду заступника голови Київської міської державної адміністрації з питань здійснення самоврядних повноважень. За відповідне рішення проголосували 70 депутатів, передає кореспондент РБК-Україна.

Таким чином, депутати відправили питання на доопрацювання в профільну комісію.

Зокрема, кандидатура Кави викликала критику з боку меншості, а саме серед фракцій Радикальної партії Олега Ляшка, "Батьківщини" та "Свободи".

Так, депутати звинуватили кандидата в українофобії. За інформацією ряду народних обранців, Кава публікував антиреволюционные повідомлення в соцмережах, а також висловлював сумніви щодо причин катастрофи авіалайнера Boeing 777 "Малайзійських авіаліній" у Донецькій області 17 липня 2014 р.

Зазначимо, Олександр Кава отримав пропозицію про призначення на посаду заступника голови КМДА від мера Києва, голови КМДА Віталія Кличка.

Нагадаємо, сьогоднішнє засідання Київради переривалося через повідомлення про мінування.