ua en ru

Київрада схвалила умови переведення місцевого боргу по єврооблігаціях до державного

Київрада схвалила умови переведення місцевого боргу по єврооблігаціях до державного Фото: пленарне засідання Київради (прес-служба КМР)

Умови переведення боргу було схвалено 5 листопада поточного року

Київська міська рада сьогодні на пленарному засіданні схвалила основні умови здійснення угоди щодо переведення місцевого боргу Київради за місцевими зовнішніми запозиченнями 2005 і 2011 років до державного боргу. Про це повідомили у прес-службі Київради.

Умови переведення боргу були схвалені 5 листопада поточного року.

По-перше, в ході переведення місцевого боргу до державного змінюються строки погашення облігацій - терміном погашення євробондів-2005 пропонується визначити 2019 рік, а євробондів-2011 - 2020 рік (у 2005 році було розміщено єврооблігації на 250 млн доларів зі строком обігу до 6 листопада 2015 року під 8% річних, а у 2011 році - на 300 млн доларів зі строком обігу до 11 липня 2016 під 9,375% річних).

По-друге, нові облігації мають розподілятися між власниками, які візьмуть участь у борговій операції м. Києва, після списання 25% існуючих облігацій, а нараховані відсотки будуть капіталізовані і додані до нових облігацій.

По-третє, річний відсоток за новими облігаціями знижується і встановлюється на рівні 7,75%.

Після прийняття Київрадою основних умов угоди Кабмін затвердить відповідні умови переведення боргу. Оформлення угоди триватиме до 21 грудня 2015 року і включатиме укладення Київським міським головою та департаментом фінансів КМДА низки договорів, що підлягають ратифікації Київрадою.

Ключові тези цього рішення - переведення місцевого боргу до державного, списання 25%, що приведе до економії 202 млн доларів, і зниження річної процентної ставки до 7,75%. Валютою нових облігацій є долар США. Умовна сума державних деривативів, наданих власникам нових облігацій, відповідатиме сумі списання основної суми існуючих облігацій.

Київрада схвалила основні умови щодо переведення місцевого боргу по єврооблігаціях до державногоСьогодні на пленарному...

Опубліковано Інформаційний портал Київської міської влади 17 грудня 2015 р.

Як повідомлялося, 8 грудня Київрада збільшила доходи і видатки міськбюджету на 2015 рік.