ua en ru

Київрада зобов'язав обладнати пандусами об'єкти соціальної інфраструктури

Київрада зобов'язав обладнати пандусами об'єкти соціальної інфраструктури Фото: Київрада

До 1 серпня департамент Київради відзвітує про виконану роботу

Київська міська рада сьогодні на пленарному засіданні підтримав проект рішення про забезпечення обов'язкового обладнання пандусами об'єктів соціальної інфраструктури обслуговування населення. За відповідне рішення проголосував 81 депутат, передає прес-служба Київради.

"Протягом останніх років відповідні структурні підрозділи виконавчого органу Київради (КМДА) здійснили комплекс заходів щодо зменшення перешкод в пересуванні та доступу до об'єктів соціальної інфраструктури обслуговування населення (державних, медичних та торгівельних закладах, установ освіти, культури та зв'язку, житлових будинків), для адаптації людей з обмеженими можливостями до нормального життя. Але до цього часу не всі будівлі різного призначення в столиці відповідають необхідним вимогам пересування на візку", - йдеться в повідомленні.

Прийняте рішення дасть можливість посилити контроль за станом обов'язкового обладнання об'єктів соціальної інфраструктури пандусами та поручнями.

Департамент житлово-комунальної інфраструктури Департамент будівництва та житлового забезпечення виконавчого органу Київради забезпечить обов'язкове обладнання пандусами. Фінансування робіт здійснюватиметься за рахунок коштів головних розпорядників, на балансі яких побувають зазначені об'єкти, а також за рахунок інвесторів. За інформацією Департаменту соціальної політики необхідно додатково виготовити і встановити 19 пандусів. Приблизна вартість робіт становить 365 400 тис. грн.

До 1 серпня 2015 р. Департамент житлово-комунальної інфраструктури виконавчого органу Київради (КМДА) надасть попередню інформацію про виконання і результати обладнання пандусами об'єктів соціальної інфраструктури.

Нагадаємо, на набережній Дніпра біля Поштової площі відкрили нову пішохідну зону, на якій передбачені пандуси.