ua en ru

Київрада звернулася до прокуратури з проханням розібратися в ситуації з руйнуванням будинку А.Міленського 1818 року

Київрада направила звернення до Прокуратури м. Києва, Мінрегіонбуду і Київської міської державної адміністрації (КМДА) з проханням розібратися в ситуації з руйнуванням пам'ятника архітектури - будинку першого київського архітектора Андрія Міленського, який був побудований в 1818 р. З відповідним зверненням виступив депутат від фракції БЮТ у Київраді Олександр Бригінець, передає кореспондент РБК-Україна.
"Прямо зараз руйнується будинок першого (київського) архітектора Андрія Міленського. Він побудований в 1818 р. ніяких дозволів на такі дії влада не давала", - заявив депутат.
Звернення підтримали 100 з 101 зареєстрованих в залі Київради.
О.Бригинець вважає, що за руйнуваннями будинку першого архітектора А.Міленського стоять представники колишньої київської влади. "За даними порушеннями стоїть людина не з вулиці, але сказати, що ця людина наближена до влади - це теж не дуже точно, тому що їй підписали б усі необхідні документи. Я думаю, що це хтось із недавньої команди влади, але насправді хто, - не знаю", - заявив О.Бригінець.
Він уточнив, що за наявними у нього документами (акт про вивчення правопорушення у сфері охорони культурної спадщини), за будівельними роботами, які ведуться на території прилеглої до будинку архітектора, стоїть ТОВ "Технопак". Крім того, депутат уточнив, що даний об'єкт розташовується на перетині вул. Хоревій і Костянтинівській. "Там три будинки і дворики. Всі ці три будинки затягнуті сіткою, а всередині у дворі працюють екскаватори і самоскиди", - заявив депутат Київради.