ua en ru

Київрада призначила секретарем Резнікова

Київська міська рада призначила на посаду секретаря українського адвоката Олексія Резнікова.

Київська міська рада призначила на посаду секретаря українського адвоката Олексія Резнікова (на фото). За призначення Резнікова секретарем проголосували 93 зі 115 зареєстрованих депутатів, проти - 16, утрималися - 6, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, Резніков був єдиним офіційно внесеним кандидатом на посаду секретаря Київради.

Також свого кандидата - Юрія Левченка - хотіла внести партія "Свобода", проте дана кандидатура не була внесена з причини невідповідності процедури (вносити кандидатів може тільки голова Київради).

Перед своїм обранням Резніков пообіцяв залишити свою діяльність в компанії "Єгоров, Пугінський, Афанасьєв і партнери".

У 1991 р. Резніков закінчив юридичний факультет Львівського державного університету ім. І.франка (спеціальність "правознавство"). У 1984-86 роках проходив строкову службу в лавах Радянської Армії у складі парашутно-десантної служби. Протягом останніх 10 років Резніков входить в число найбільш відомих юристів України.

Був також засновником адвокатської компанії "Правіс" (пізніше "Резніков, Власенко і партнери"), яка у 2006 році в результаті злиття об'єдналася з юридичною фірмою "Магістр і партнери". Представляв інтереси Ющенка в судових розглядах з приводу виборів Президента у 2004 р. Серед клієнтів Рєзнікова - Савік Шустер, Володимир Гусинський, ВАТ "Арселлор Міттал Кривий Ріг", компанії "Квазар", Сadogan Petroleum, DCH, ФК "Металіст", корпорація "Інтерпайп".

У Київрада Резніков пройшов за списком від партії "Удар". У Київрада попереднього скликання зайшов від "Блоку Миколи Катеринчука".