ua en ru

Київрада може заслухати звіт Попова 11 квітня

Найближче засідання сесії Київради, на якому можуть заслухають звіт голови КМДА Олександра Попова може відбутися 11 квітня. Про це РБК-Україна повідомила секретар Київської міської ради Галина Герега.

"Я б доклала максимум зусиль і зібрала б сесію, хоча в телефонному режимі я спілкувалася з усіма головами фракцій щодо цього питання . Це стосується заслуховування звіту, і це не є прийняттям рішення сесії Міської ради, тому більшість голів фракцій, з якими я спілкувалася, схиляються до того, що на одній з сесій ми заслухаємо звіт за умови проходження процедури регламенту", - зазначила Герега.

За її словами, питання звіту Попова сьогодні обговорюватиметься на регламентній комісії.

"Воно буде тільки сьогодні обговорюватися на комісії з питань регламенту. Ми обов'язково включимо його в порядок денній на чергове пленарне засідання. Ми його плануємо провести або 11 або 17-18 квітня," - зазначила Герега.

Нагадаємо, 25 березня секретаріат Київради зареєстрував лист голови фракції "БЮТ-Батьківщина" з проханням скликати пленарне засідання Києвради и призначити його на четвер, 28 березня, а також включити до порядку денного питання про за слухання звіту Попова щодо надзвичайного стану у м. Києві.

Згідно з роз'ясненням управляння правового забезпечення Київради, провести чергове засідання Київради 28 березня без порушення регламенту неможливо, бо за регламентом, рішення про проведення пленарного засідання може бути прийняте не пізніше, як за 10 днів.

Регламентом передбачено, що проведення пленарного засідання можливе у випадках, що потребують термінового рішення Київради. Проте за слухання звіту Попова не передбачає прийняття рішення, тому не є терміновим питанням.

Читайте також: ВО "Батьківщина" вимагає скликання позачергової сесії Київради