ua en ru

У Київській області стартували спільні навчання військових Нацгвардії та канадських інструкторів

У Київській області стартували спільні навчання військових Нацгвардії та канадських інструкторів Фото: міжнародні навчання військовослужбовців Національної гвардії України та канадських інструкторів (ngu.gov.ua)

Навчання будуть тривати три тижні

У Київській області стартували спільні міжнародні навчання військових Національної гвардії України (НГУ) та інструкторів Збройних сил Канади. Про це повідомляє прес-служба НГУ.

"Сьогодні у рамках технічної угоди між Міністерством внутрішніх справ (МВС) України та Міністерством національної оборони Канади і Канадськими Збройними силами стартували спільні міжнародні навчання військовослужбовців Національної гвардії України та канадських інструкторів", - йдеться у повідомленні.

У Київській області стартували спільні навчання військових Нацгвардії та канадських інструкторівУ Київській області стартували спільні навчання військових Нацгвардії та канадських інструкторівУ Київській області стартували спільні навчання військових Нацгвардії та канадських інструкторівУ Київській області стартували спільні навчання військових Нацгвардії та канадських інструкторівУ Київській області стартували спільні навчання військових Нацгвардії та канадських інструкторівУ Київській області стартували спільні навчання військових Нацгвардії та канадських інструкторівУ Київській області стартували спільні навчання військових Нацгвардії та канадських інструкторівУ Київській області стартували спільні навчання військових Нацгвардії та канадських інструкторівУ Київській області стартували спільні навчання військових Нацгвардії та канадських інструкторів
Фото: міжнародні навчання військовослужбовців Національної гвардії України та канадських інструкторів

Також повідомляється, що церемонія відкриття навчань відбулася у Міжнародному міжвідомчому багатопрофільному центрі підготовки підрозділів НГУ, який розташований у селищі Старому в Київські області.

Перед гвардійцями виступив командир штабної групи Об’єднаної оперативно-тактичної групи "Україна" канадської військової операції "UNIFIER" капітан Стівен Ноулз.

"Для мене особисто велика честь представляти сьогодні не тільки підрозділ, який прибув для участі у навчаннях, а й усі канадські Збройні сили. Надіюсь, ці три тижні навчань будуть дійсно продуктивними", - зазначив канадський офіцер.

Повідомляється, що іноземні представники поділилися досвідом в управлінні підрозділами під час виконання різного виду завдань, розповіли про порядок підготовки бойового наказу за стандартами НАТО та про особливості процесу прийняття військових рішень.

Водночас, для офіцерів управління бойової та спеціальної підготовки, викладачів Національної академії та Навчального центру НГУ канадські інструктори розпочали курс з розробки навчальної програми для підготовки командирів відділень за стандартами НАТО.

Як зазначає полковник Олександр Лещенка, заступник начальника управління бойової та спеціальної підготовки, заняття для гвардійців проходитимуть як в теоретичному, так і в практичному форматі й завершаться комплексними чотириденними польовими тренуваннями.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Національна гвардія України взяла на озброєння перші 500 ручних протитанкових гранатометів RSRL-1 виробництва США.