ua en ru

У Київській області рубають і палять ліс на Новообухівській трасі, - розслідування

У Київській області рубають і палять ліс на Новообухівській трасі, - розслідування Фото: пожежа (if.dsns.gov.ua)

На 35 км Новообухівської траси Козинське лісництво ДП "Київський лісгосп" рубає ліс

Київської області на 35 км Новообухівської траси Козинське лісництво Державне підприємство "Київський лісгосп" рубає ліс. Про це повідомляє "КиевVласть".

Повідомляється, що 25 грудня на зазначеній території почалися пожежі. Місцеві жителі впевнені, що це робиться з метою захоплення земельної ділянки і його подальшої забудови.

"За їхніми розповідями, вирубування лісу по праву руку від Обухівської траси на 35 кілометрі почалася близько місяця тому. А позавчора, 25 грудня, і вчора, 26 грудня, на ділянці, де йде вирубка, відбулися кілька пожеж", - йдеться в повідомленні.

Співробітники ДП запевнили місцевих жителів, що проводять планову (оздоровчу) вирубку лісу.

Видання зазначає, що по Новообухівській трасі коштує чимало ресторанів, зокрема, в одному км від зазначеної ділянки знаходиться клуб-ресторан "Дача". Також в цьому районі у листопаді 2017 року горів ресторан "Бакинський бульвар".

Як відомо, засновником ДП "Київський лісгосп" є Державне агентство лісових ресурсів України. Керує ДП з 29 квітня 2011 року Роман Рибак, який проживає у населеному пункті Стоянка Києво-Святошинського району Київської області.

Керівником Обухівської райдержадміністрації з 27 жовтня 2017 року є Іван Рудяк, проживає в селі Петропавлівська Борщагівка Києво-Святошинського району. Зазначено, що в 2015 році працював у штабі кандидата в нардепи по округу №205 (Чернігів), екс-глави Дус Сергія Березенко. У 8 скликанні ВР був помічником нардепа Дмитра Яроша ("Правий сектор").

У Київській області рубають і палять ліс на Новообухівській трасі, - розслідування

Фото: фотокопія лісорубного квитка, виданого Козинської лісництву ДП "Київський лісгосп" (kievvlast.com.ua)

Нагадаємо, 7 грудня у Київській області в результаті пожежі в житловому будинку загинули дві людини.