ua en ru

У Київській області викрили схему розтрати 40 мільйонів гривень держкоштів

У Київській області викрили схему розтрати 40 мільйонів гривень держкоштів Фото: поліція

Фіктивні підприємства отримали на свої рахунки кошти

Прокуратурою Київської області викрито схеми посадових осіб державного підприємства, які через фіктивні підприємства здійснили розтрату бюджетних коштів на суму близько 40 мільйонів гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Київської області.

Як наголошується, в ході розслідування встановлено, що посадові особи одного державного підприємства на території Васильківського району створили і організували схеми з незаконної конвертації коштів та незаконного формування податкового кредиту з ПДВ для підприємств реального сектора економіки шляхом реєстрації на підставних осіб неіснуючих юридичних осіб

Так, за рахунок використання псевдооперації з придбання товарно-матеріальних цінностей у суб'єктів економіки, фіктивні підприємства на свої рахунки отримали безготівкові грошові кошти в сумі близько 40 млн грн.

Крім того, за результатами проведених обшуків виявлено та вилучено фінансові документи, електронні носії інформації, документацію ряду фіктивних юридичних осіб та інші речові докази, що підтверджують присвоєння грошових коштів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ провела обшуки у Фонді соціального страхування за підозрою у привласненні коштів в особливо великих розмірах.