ua en ru

Прокуратура проводить вилучення документів у міськраді Ірпеня

Прокуратура проводить вилучення документів у міськраді Ірпеня Фото: прокуратура (РБК-Україна)

Прокуратура розслідує зловживання службовим становищем чиновниками міськради

Прокуратура вилучає рішення про виділення земельних ділянок в міській раді Ірпеня. Про це йдеться в повідомленні прокуратури Київської області.

Повідомляється, що прокуратура Київської області на підставі постанови суду проводить вилучення рішень Ірпінської міської ради за останні три роки про виділення земельних ділянок. За даними слідства, в Ірпені протягом 2015-2016 років ввели в експлуатацію ряд будинків, а замовники зазначених об'єктів будівництва уклали з міськрадою договори про залучення коштів на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури Ірпеня у вигляді пайової участі.

"Однак кошти пайової участі на рахунок Виконавчого комітету Ірпінської міської ради не надходили, зате замовники виконували інші роботи на території Ірпеня, вартість яких орган місцевого самоврядування зарахував як сплату пайової участі", - йдеться в повідомленні.

Після цього міськрада ухвалила рішення про зниження величини понесених витрат, що призвело до недоотримання коштів місцевим бюджетом на загальну суму понад 3 млн гривень. Дії посадових осіб кваліфіковано за ч. 1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ провела обшуки у Фонді соціального страхування за підозрою у привласненні коштів в особливо великих розмірах.