ua en ru

У Київській області ДФС ліквідувала конвертцентр з оборотом 72 млн гривень

У Київській області ДФС ліквідувала конвертцентр з оборотом 72 млн гривень Фото: у Київській області ліквідували конвертцентр

В ході обшуків було вилучено 273 тис. гривень, 17 печаток, комп'ютерну техніку, електронні носії інформації, документацію

У Київській області Державна фіскальна служба ліквідувала конвертаційний центр з оборотом 72 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба ДФС.

Конвертцентр з 2015 року надавав послуги підприємствам реального сектору економіки Києва, Київської та інших областей України з незаконного формування податкового кредиту та незаконного переведення безготівкових коштів у готівку.

Група організаторів з метою прикриття незаконної діяльності зареєстрували і придбали корпоративні права ряду транзитно-конвертаційних суб'єктів господарської діяльності.

Загальний обсяг проконвертованих коштів, через розрахункові рахунки, відкриті у філії одного з комерційних банків, склав понад 72 млн гривень, у тому числі сума сформованого ризикового податкового кредиту - 12 млн гривень.

Було проведено 13 обшуків в офісах та за місцями проживання фігурантів справи, в ході яких вилучено 273 тис. гривень, 17 печаток, комп'ютерну техніку, електронні носії інформації, бухгалтерську документацію та чорнові записи.

вилучені грошівилучені телефонивилучена комп'терна техніка

Фото: речі, вилучені ГФС в ході 13 обшуків

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що під Києвом викрито конвертцентр з оборотом понад 240 млн гривень.