ua en ru

У Київській обл. упереджено спробу незаконного формування ПДВ на 7,2 млрд грн, - ДФС

У Київській обл. упереджено спробу незаконного формування ПДВ на 7,2 млрд грн, - ДФС Фото: у Київській обл. запобігли спробі незаконного формування ПДВ на суму 7,2 млрд грн

Для злочинної діяльності "тіньовики" створили розгалужену мережу з 17 фіктивних, транзитних та реальних підприємств

У Київській області податкова міліція викрила одну з найбільших схем з формування незаконного ПДВ на суму 7,2 мільярда гривень. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України (ДФС).

Повідомляється, що для злочинної діяльності "тіньовики" створили розгалужену мережу з 17 фіктивних, транзитних та реальних підприємств.

Використовуючи їхні реквізити та рахунки злочинці здійснили спробу зареєструвати податкові накладні з відвантаження на адресу однієї з компаній 5 млн тонн сої на суму 43 млрд 428 млн грн. Однак спроба була вчасно заблокована працівниками податкової міліції.

При цьому, за даними Міністерства аграрної політики і продовольства, загалом по країні урожай сої з 2014-го по 2015 рік становив 3,9 млн тонни.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження, тривають слідчі дії зі встановлення кола осіб, причетних до скоєння зазначеного кримінального правопорушення.

Нагадаємо, СБУ заблокувала витік інформації з серверів ГФС.