ua en ru

У Київському метрополітені назвали собівартість однієї поїздки

У Київському метрополітені назвали собівартість однієї поїздки Фото: начальник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський

Обґрунтований тариф на проїзд у метро становить 6,64 гривень

Обґрунтований тариф на проїзд у київському метро становить 6,64 гривень, а собівартість - 5,68 гривень. Про це повідомив начальник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський, передає прес-служба підприємства.

Зокрема, Брагінський зауважив, що, за розрахунками фахівців, обґрунтований тариф на перевезення 1 пасажира підземки зараз становить 6,64 гривень, а планова собівартість - 5,68 гривень. У той же час столична влада пропонує підвищити вартість проїзду на 1 гривню - до 5 гривень.

Таким чином, разова поїздка коштуватиме 5 гривень, при поповненні картки на 50 поїздок тариф складе 4,5 гривень. А в проїзних квитках тариф на метро буде закладатися на рівні 3,87 гривень. Різницю в собівартості планується компенсувати з міського бюджету.

"В минулому році вперше за 15 років столичний метрополітен став прибутковим. Проте через незалежні від нас чинники, а саме зростання тарифів на електроенергію в 4,6 рази і переведення підприємства до категорії промислових, ми знову отримали непосильні збитки", - додав Брагінський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві з 15 липня проїзд у метро подорожчає до 5 гривень.