ua en ru

У Київському ендокринологічному центрі після реконструкції запрацювало відділення ендокринної хірургії

У Київському ендокринологічному центрі після реконструкції запрацювало відділення ендокринної хірургії Фото: Микола Поворозник

У цьому році на розвиток центру з міського бюджету було виділено близько 6 млн гривень

У Київському міському клінічному ендокринологічному центрі після реконструкції запрацювало відділення ендокринної хірургії, яке відвідав з робочим візитом заступник голови КМДА Микола Поворозник. Про це повідомляє прес-служба відомства.

"Після аварії на ЧАЕС виникла особлива потреба в удосконаленні методів діагностики та хірургічного лікування захворювань щитовидної залози. Так, в Центрі була заснована власна Київська школа фахівців за напрямом ендокринної хірургії, вихідці якої і зараз залишаються провідними фахівцями сфери. Ми намагаємося зробити робочі місця максимально оснащеними для розвитку умінь і знань лікарів, а палати – зручними та комфортними для пацієнтів", – розповів Микола Поворозник.

За його словами, в цьому році на розвиток Київського міського клінічного ендокринологічного центру з міського бюджету було виділено близько 6 млн гривень.

"За рахунок цих коштів здійснено реконструкцію відділення ендокринної хірургії. За період його існування проведено 38 599 операцій на щитовидній залозі і виявлено 6 424 випадки раку", – зазначив заступник голови КМДА.

Також за рахунок міського бюджету керівництво Центру набуло автономне джерело електропостачання та здійснило капітальний ремонт будівлі під його установку. Крім того, закуплено рентгенівський діагностичний апарат, систему ультразвукової діагностики та гастрофіброскоп.

Зазначається, що в Центрі отримують лікування не тільки кияни, але і хворі з усіх областей України, а також країн зарубіжжя (США, Італія, Польща, Росія, Молдова, Азербайджан, Узбекистан, Грузія, Казахстан, Таджикистан, Туркменістан, Вірменія, Кувейт, Лівія) тощо.