ua en ru

Київське підприємство ухилилося від сплати понад 14,7 млн гривень ПДВ

Київське підприємство ухилилося від сплати понад 14,7 млн гривень ПДВ Фото: київське підприємство ухилилося від сплати ПДВ

Компанія застосувала нульову ставку ПДВ

Співробітники податкової міліції ГУ ДФС в Києві виявили підприємство, яке незаконно занизило податкові зобов'язання з ПДВ на суму понад 14,7 мільйона гривень. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України.

Повідомляється, що компанія, яка займається виробництвом меблів для офісів та підприємств торгівлі, застосувала нульову ставку ПДВ при реалізації товарів протягом вересня 2016 - березня 2017 року на суму понад 71,7 млн ​​гривень. Підставою для застосування нульової ставки було відзначено використання праці інвалідів. Як показала перевірка, в реальності при продажу товарів працю інвалідів не використовували. Таким чином, зловмисники ухилилися від сплати ПДВ на суму понад 14,7 мільйона гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що з початку роботи Електронного реєстру автоматичного відшкодування ПДВ виявлено близько 2 млрд гривень проблемних сум до відшкодування.