ua en ru

Київський міський суд Харкова переніс слухання в справі ЄЕСУ на 5 березня

Київський міський суд Харкова переніс на 5 березня слухання кримінальної справи щодо порушень у діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України", повідомляє радіо "Свобода".

Екс-прем'єр України, лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко, а також її захисниця Євгенія Тимошенко в залі судових засідань були відсутні. Інтереси Тимошенко представляли її захисники Сергій Власенко, Андрій Кожем'якін та Олександр Плахотнюк.

Зазначимо, раніше Державна пенітенціарна служба повідомила, що Тимошенко знову відмовилася прибути до суду, посилаючись на те, що перебуває на стаціонарному лікуванні. Таким чином екс-прем'єр вже десять місяців поспіль відмовляється прибути на засідання Київського районного суду Харкова.

Нагадаємо, Тимошенко інкримінують частину 2 статті 15 та частину 5 статті 191 Кримінального кодексу. Її обвинувачують у "замаху на розкрадання коштів з державного бюджету на суму 25 млн грн, ухилянні корпорації "ЄЕСУ" від виплати податків на загальну суму 4 млн грн, у використанні платіжної карти іноземної компанії, з рахунку якої було використано майже 1 млн долл. на розрахунки в дорогих готелях і ресторанах". Цю справу було передано до суду у березні 2012 р.

Читайте також: Тимошенко повідомила, що не братиме участі у сьогоднішньому засіданні суду