ua en ru

Київський департамент освіти розпочав перевірку дитячих садів Києва

Київський міський департамент освіти розпочав перевірку дитячих садів Києва. Про це на прес-конференції заявила начальник департаменту столичної освіти Оксана Добровольська, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні в місті Києві не залишиться жодного дитячого саду, що не буде перевірений департаментом освіти. І сьогодні вже всі працівники департаменту освіти, не залежно від своїх функціональних обов'язків, знаходяться на територіях дитячих садків міста Києва. Станом на п'ятницю, 21 червня, було перевірено 53, а до кінця сьогоднішнього дня буде перевірено понад половину всіх дитячих садків", - зазначила Добровольська.

Вона додала, що перевірка буде йти до тих пір, поки не будуть перевірені всі 477 дитячих садка.

Також Добровольська повідомила, що всім працівникам дитячих садків, які відповідають за харчування дітей буде проведено додатковий інструктаж.

"Буде проведено додатковий інструктаж з техніки безпеки з усіма працівниками, які мають відношення до організації харчування, зокрема, з комірниками, які приймають продукти, з кухарями, які їх готують, і з медсестрами, які повинні перевіряти якість продуктів. До 15 серпня всі ці працівники повинні пройти відповідну атестацію і здати іспити з організації харчування в дитячих садах", - повідомила начальник столичного департаменту освіти.

Нагадаємо, до 20 червня прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом отруєння 27 дітей в дитячому садку № 455.