ua en ru

Київська влада готується до відновлення автобусного сполучення між масивом Стара Дарниця та Подолом

КП "Київпастранс" готується до відновлення автобусного сполучення між Ленінградською площею і залізничним вокзалом "Дарниця" і Подолом.

КП "Київпастранс" готується до відновлення автобусного сполучення між Ленінградською площею і залізничним вокзалом "Дарниця" і Подолом. Про це повідомив радник міського голови з транспортних питань Олександр Кава, передає прес-служба Київської міської державної адміністрації (КМДА).

За словами Кави, до початку реконструкції Поштової площі сполучення між цими масивами забезпечував автобусний маршрут №51.

"Після початку реконструкції маршрут було переорієнтовано тимчасово на станцію метрополітену "Либідська". За час свого "тимчасового" існування цей маршрут напрацював досить стабільний пасажиропотік, тому ми прийняли рішення залишити його в існуючій транспортній схемі столиці: від станції метро "Червоний хутір" через Ленінградську площу до станції метро "Либідська", - сказав він.

При цьому Кава зазначив, що повідомлення Ленінградської площі та залізничного вокзалу "Дарниця" з Подолом забезпечить новий автобусний маршрут №115. Як повідомляється, цей маршрут з'єднає Контрактову і Ленінградську площі.

"Автобусний маршрут №115 буде зручним для жителів масиву Березняки та Русанівка як для сполучення з Подолом, так і для сполучення з залізничним вокзалом "Дарниця", де пасажири мають можливість користуватися поїздами міського, приміського, регіонального і дальнього сполучення, а також швидкісними електропоїздами "Інтерсіті+", - додав Олександр Кава.

У повідомленні наголошується, автобусний маршрут №115 дозволить жителям Березняків і Русанівки дістатися Подолу лише за 15-20 хвилин, тоді як чинні альтернативні варіанти повідомлення на цьому напрямку займають 40-50 хвилин.

Нагадаємо, в Києві з 22 вересня до 31 жовтня триває осінній місячник з благоустрою, озеленення та поліпшення санітарного стану міста.