ua en ru

Київські митники зібрали 250 млн гривень на ремонт доріг, - Тупальський

Київські митники зібрали 250 млн гривень на ремонт доріг, - Тупальський Фото: Сергій Тупальський

У рамках експерименту 50% від перевиконання бюджету будуть спрямовані на розвиток інфраструктури Києва

Київські митники на ремонт доріг у столиці до Євробачення направлять 250 мільйонів гривень – половину від перевиконання бюджету за перший квартал. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав в.о. начальника Київської міської митниці Сергій Тупальський.

Зокрема, він повідомив, що в рамках фінансового експерименту 50% від перевиконання бюджету будуть спрямовані на розвиток інфраструктури Києва.

"За підсумками лютого і березня можемо направити 250 мільйонів на ремонт доріг у столиці – гарний подарунок місту до Євробачення. У першому кварталі перевиконали план на 527,6 мільйонів гривень. Половина піде на дороги Києва", – зазначив Тупальський.

Він додав, що з такими темпами перевиконання бюджету до кінця року Київ отримає стільки грошей, скільки КМДА витратила на ремонт доріг столиці в 2016 році.

"Якщо будемо працювати такими ж темпами – до кінця року на ремонт доріг столиці перерахуємо 1,5 мільярда гривень. Для порівняння – це сума, яку витратили в Києві на ремонт 200 кілометрів доріг в 2016 році", – резюмував Тупальський.

Експеримент щодо направлення 50% понадпланово зібраних зборів на дороги дає свої результати. За підсумками лютого та б...

Опубліковано Тупальськієм Сергеєм 19 квітня 2017 р.

Як повідомлялося, експеримент з розвитку автомобільних доріг загального користування було введено з 1 вересня 2015 року. Він діяв у Волинській, Львівській, Одеській, Чернівецькій областях та місті Києві.

У березні 2017 року Кабмін затвердив проект постанови "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 16 вересня 2015 №726", що розширює проведення експерименту на всю територію України і пропонує продовжити термін її дії до 1 січня 2018 року.