ua en ru

Київська райорганізація ВО "Батьківщина" має намір ініціювати політичну відповідальність керівництва партії, якщо "група Мартиненка" залишиться у фракції ВР

Шевченківська районна організація ВО "Батьківщина" в м. Києві готова підняти питання про політичну відповідальність керівництва ВО "Батьківщина", якщо депутати від "Батьківщини", які не проголосували за відставку уряду чинного прем'єр-міністра Миколи Азарова, що не будуть виключені з фракції. Про це в ході сьогоднішньої прес-конференції заявив керівник районної Шевченківської організації ВО "Батьківщина" в м. Києві Павло Анісковіч, передає кореспондент РБК-Україна.

"Повинен сказати, що як керівник районної Шевченківської організації ВО "Батьківщина" м. Києва, якщо не буде проявлена ​​деякими членами фракції принциповість у цьому питанні (у виключенні з фракції депутатів, які не голосували за відставку уряду Азаров), то наша районна організація залишає за собою право підняти питання про політичну відповідальність осіб, які рекомендували даних депутатів у список до Верховної Ради України", - заявив Анісковіч.

У свою чергу народний депутат України, член парламентської фракції "Батьківщина" і голова Київської обласної організації ВО "Батьківщина" Юрій Одарченко заявив: "Сьогодні буде абсолютно переконливим і єдино можливим буде крок по виключенню цих людей з числа депутатів".

За його словами, неможливо пояснити членам партії, як замість генерала Миколи Петрука, який зупинив війська, які хотів направити Кучма на Майдан-2004, і якому розбивали голову у ВР, або замість професора Юрія Гнаткевича до парламенту були заведені за списками "Батьківщини" люди, які сьогодні непринципово діють.

"Тому їх принципова оцінка, це наш обов'язок і обов'язок лідерів опозиційних сил", - підкреслив Одарченко.

Також він висловив упевненість, що лідер фракції ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк "виконуватиме ту декларацію об'єднаної опозиції про забезпечення чесних і прозорих виборів, яку він підписав".

"Її підписали всі керівники опозиції, вони зобов'язані організувати роботу так, щоб всі народні депутати, які були обрані за партійними списками, або в мажоритарних округах, у разі їх висування, не змінювали власну політичну позицію... і переконливо доводять нам, що в таких випадках вони будуть діяти абсолютно рішуче. Я впевнений, що в тому числі Арсеній Яценюк буде діяти відповідно з цим документом", - заявив Одарченко.

Нагадаємо, як повідомляло РБК-Україна, сьогодні 9 обласних організацій передали керівництву фракції "Батьківщина" у парламенті підтримані ними заявами з вимогою виключити з парламентської фракції цієї партії народних депутатів з "групи Мартиненка". Зокрема, мова йде про виключення з фракції депутатів у списку депутатів: Віталія Данилова, Дениса Дзензерського, Миколи Мартиненка, Андрія Павелко, Леоніда Сергієнка, Сергій Фаермарк.

Читайте також: Дев'ять облорганізацій "Батьківщини" вимагають від нардепів, що не голосували за відставку Азарова, скласти свої мандати