ua en ru

Дев'ять облорганізацій "Батьківщини" вимагають від нардепів, що не голосували за відставку Азарова, скласти свої мандати

Дев'ять обласних організацій партії "Батьківщина" просять народних депутатів, які не голосували за відставку уряду Миколи Азарова, скласти свої депутатські мандати, загрожуючи інакше вигнати їх із фракції. Про це на сьогоднішній конференції заявив голова Київської обл. організації "Батьківщини" Юрій Одарченко.

"Сьогодні в партії" Батьківщина "відбувається збори членів партії, які розглядають питання неголосування окремих членів партії в п'ятницю на засіданні Верхоовной Ради з питання відставки уряду Азарова. Ми уповноважені 9 місцевими парторганізаціями заявити, що обласні місцеві бюро підтримали звернення ... По-перше, звернення до цих народних депутатів, які не взяли участі в голосування, щоб вони виконали умови своєї присяги ... і склали повноваження народних депутатів. По-друге, якщо цього не відбудеться, то вони (згадані обласні місцеві парторганізації "Батьківщини") звертаються до Арсенія Яценюка з вимогою провести засідання і виключити цих депутатів зі складу фракції", - сказав Одарченко.

Як уточнив Одарченко для РБК-Україна, у списку депутатів, яких вимагають виключити з фракції - Віталій Данилов, Денис Дзензерській, Микола Мартиненко, Андрій Павелко, Леонід Сергієнко, Сергій Фаєрмарк.

Також він повідомив, що таке звернення до депутатів і керівництва фракції "Батьківщина" підтримали Київська міська та Київська обласна організації, а також Хмельницька, Херсонська, парторганізація АР Крим, Одеська, Рівненська, Харківська та Львівська.

"Вони всі одноголосно вимагають однозначного виключення тих людей, які не голосували за відставку Азарова, зі складу фракції ВО" Батьківщина", - зазначив Одарченко.

Також за його словами, члени "Батьківщини" обурені тим фактом, що до складу парламентської фракції увійшли ті люди, які представляють інші партії і "на сьогоднішній день не мають сили витримати цей тиск і виконувати ту присягу, яку вони давали публічно всьому народу України".

"Всі (депутати ВР з фракції "Батьківщина") були завчасно попереджені про це відповідальному голосуванні, тому ніяких відмовок якихось переконливих з моєї точки зору не може бути. Всі 9 організацій, які на сьогоднішній день провели свої збори в областях, вимагають "групу Мартиненко" виключити з фракції "Батьківщина" у ВР", - зазначив Одарченко.

Він також додав, що документи з даними вимогою вже передані лідеру фракції "Батьківщина" Яценюку і час проведення такого засідання фракції буде ухвалено пізніше.

Читайте також: "Батьківщина" розгляне на засіданні фракції питання голосування депутатів за недовіру уряду, - Яценюк