ua en ru

Київська облмитниця за 5 міс. 2011 р. перерахувала до держбюджету 6 млрд грн

Київська обласна митниця протягом січня-травня 2011 р. перерахувала до держбюджету майже 6 млрд грн. Про це повідомив начальник Київської обласної митниці Володимир Григор'єв, передає кореспондент РБК-Україна.
Григор'єв нагадав, що у жовтні 2010 р. Київська обласна митниця об'єдналася з Бориспільською митницею та двома підрозділами Київської спеціалізованої митниці, тому сказати, на скільки відсотків збільшились перерахування до держбюджету порівняно з відповідним періодом 2010 р., неможливо. Проте, за його словами, за рахунок об'єднання Київська обласна митниця збільшила перерахування до держбюджета майже на 2,4 млрд грн.
"Завдяки цьому київська обласна митниця наразі посідає друге місце по сумі стягнутих податків і зборів до держбюджету серед митних органів України. Загалом це майже 15% від загальної суми перерахованих службами коштів", - заявив він.
За його словами, збільшення суми перерахованих митних податків у порівнянні з відповідним періодом 2010 р. відбулось за рахунок оптимізації структури митних органів за регіональним принципом завдяки розширенню зони діяльності митниці, внаслідок чого митниця почала здійснювати митне оформлення нових груп товарів (зокрема нафтопродуктів, транспортних , тютюнових виробів, алкогольних напоїв), а також завдяки збільшенню обсягів ввезення засобів захисту рослин, телефонів, телевізорів, кави, шоколаду тощо.
Крім того, Григор'єв нагадав, Кабінет міністрів України та Міністерство фінансів збільшили прогнозовані показники щомісячного перерахування таможнею до держбюджету на 300-400 млн грн.