ua en ru

Київська облмитниця у січні-травні 2011 р. порушила кримінальні справи та справи про порушення митних правил на суму близько 55,5 млн грн

Київська обласна митниця за січень-травень 2011 р. порушила кримінальних справ та справ про порушення митних правил на суму близько 55,5 млн грн. Про це повідомив на нараді начальник Київської облмитниці Володимир Григор'єв, передає кореспондент РБК-Україна.

Загалом за січень-травень 2011 р. Київською облмитницею порушено 8 кримінальних справ на суму близько 3,5 млн грн та 486 справ про порушення митних правил на суму 52 млн грн. За цей же період Київською облмитницею організовано та проведено перевірки, за результатами яких перераховано до бюджету ще понад 2 млн грн податкових зобов'язань.

"Зі справ, порушених з початку року, предметом контрабанди виступали зокрема: вогнепальна зброя, наркотичні засоби, брендові товари, засоби негласного отримання інформації, а також особливо небезпечні психотропні речовини, які були виявлені під час здійснення митного контролю поштових відправлень. В очікуванні Євро-2012 нами приділено особливу увагу щодо забезпечення митних органів кінологічними командами. Наразі триває підбір кадрів, і, зокрема, в Київській обласній митниці в найближчому майбутньому передбачено 15 таких спеціалістів-кінологів", - сказав Григор'єв.