ua en ru

Київська міліція на Євро-2012 буде затримувати правопорушників на строк не більше доби

Міліція на Євро-2012 буде затримувати порушників громадського порядку в Києві на строк не більше однієї доби. Про це РБК-Україна заявили в прес-службі ГУМВС України в Києві.

"У разі ігнорування громадянами України чи іноземцями законних вимог працівників міліції або неприпинення вчинення правопорушення - громадяни будуть затримуватися і притягуватися до адміністративної відповідальності. Відповідно до закону України "Про особливості провадження у справах про адміністративні правопорушення в період проведення фінальної частини чемпіонату Європи 2012 р. з футболу в Україні", який набирає чинності з 8 червня 2012 р. до 30 липня 2012 р., адміністративне затримання особи може тривати не більше однієї доби. Іноземці і особи без громадянства, які перебувають на території України, підлягають адміністративній відповідальності на загальних підставах з громадянами України", - заявили у прес-службі.

Також у прес-службі додали, що працівники міліції постійно проводять і будуть проводити профілактичну та роз'яснювальну роботу серед громадян та гостей столиці щодо дотримання вимог законодавства, в тому числі - і заборону розпивання алкогольних напоїв в громадських місцях.

Нагадаємо, у Києві для забезпечення громадського порядку під час футбольного чемпіонату Євро-2012 додатково будуть залучені 1,2 тис. правоохоронців з Вінницької, Житомирської, Кіровоградської, Черкаської та Хмельницької областей.