ua en ru

Кияни всиновлюють столичних дітей-сиріт в чотири рази частіше іноземців

Столиця України є одним з лідерів по усиновленню дітей-сиріт. А національне усиновлення в Києві в чотири рази популярніший міждержавного. Про це журналістам повідомив голова Київміськадміністрації Олександр Попов.

"Нам приємно, що сьогодні наше місто є одним з лідерів країни за показниками забезпечення осиротілих дітей сімейними формами виховання. Вони в столиці досягають 87% проти 80% в середньому по Україні. Що особливо важливо, маленькі кияни знаходять нові сім'ї тут, у Києві. Незважаючи на те, що є багато запитів щодо усиновлення з-за меж України, діти залишаються в українських сім'ях. Головна заслуга в цьому - киян, які є небайдужими людьми і чуйними", - зазначив голова КМДА. Попов також уточнив, що сьогодні в Києві національне усиновлення значно переважає міждержавне, співвідношення становить 80% до 20%.

За словами голови міста, влада приділяє значну увагу питанню подолання сирітства. "В Соціальних ініціативах Президента України Віктора Януковича питання вирішення проблеми сирітства стоїть на першому місці. Як наголошує глава держави, обов'язок влади - зробити все, щоб діти-сироти знайшли собі сім'ю і щоб життя дітей в нових сім'ях була благополучною. У Києві працюють спеціальні служби, які займаються саме цими питаннями", - зазначив Попов.