ua en ru

У "Київміськбуді" назвали акцію на будмайданчику на Святошинській рейдерським захопленням

У "Київміськбуді" назвали акцію на будмайданчику на Святошинській рейдерським захопленням Фото: ПАТ "ХК "Київміськбуд"

У ПАТ "ХК "Київміськбуд" прокоментували акцію, яка вчора відбулася на будівельному майданчику компанії на вулиці Святошинській в Києві. Про це заявила віце-президент холдингової компанії Світлана Новохацька під час прес-конференції.

"З вчорашнього дня на одній з будівельних майданчиків "Київміськбуду" відбувається така акція. Її ніяк крім рейдерського захоплення не назвеш. Але розбиратися, хто її проплатив і хто буде відповідати, це не наша справа. Займатися цим компетентні органи", - підкреслила віце-президент компанії.

Новохацька також зазначила, що дуже прикро, що останнім часом у нашій країні, де йде війна і безліч проблем "з'явилася своєрідна мода - мода захоплювати, блокувати будівельні майданчики, прикриваючись гаслами про демократію і свободу".

"Дуже шкода, що не розібравшись, чи є законна документація на будівлю, беруть участь в цих акціях народні депутати, які прикриваються військовими батальйонами", - сказала вона.

У свою чергу віце-президент "Київміськбуду" Степан Кударенко відзначив, що те, що відбувалося вчора на будівельному майданчику на вулиці Святошинській "називається ні чим іншим, як перешкоджання законній господарській діяльності підприємства".

Він пояснив, що "Київміськбуд" отримав всю дозвільну документацію, як цього вимагає закон.

"Якщо говорити про юридичну чистоту початку будівельних робіт, то до цього не може виникати, подивившись у всі документи, ніяких питань", - уточнив він.

Крім того, Кударенко, повертаючись до вчорашньої акції за участю народних депутатів, сказав, що не заперечує, що народний депутат має право невідкладного прийняття в державні органи будь-якої форми власності.

"Але, вибачте, куди шановний народний депутат приїхав в годину ночі і що він там хотів зробити, потрапивши на ту ділянку. І як він хотів вирішити проблему? Тому очевидно, що в цьому випадку є конкретні зловживання, оскільки ділянка, на якому здійснюються будівельні роботи, отриманий в законному порядку, за нього сплачується земельний податок, орендна плата. Тобто, вступають якісь треті сили, які, сповідуючи принципи особистого збагачення або отримання якихось інших суспільно-політичних дивідендів, намагаються перешкоджати в будівництві абсолютно законного об'єкта будівництва", - резюмував віце-президент компанії.