ua en ru

"Київенерго" спростувало стягнення 75 млн гривень на користь "Нафтогазу"

"Київенерго" спростувало стягнення 75 млн гривень на користь "Нафтогазу" Фото: "Київенерго"

Предметом судового розгляду залишається стягнення 64,3 млн грн штрафних санкцій

Інформація про рішення Київського апеляційного господарського суду (КАГС) про стягнення з компанії "Київенерго" більше 75 млн гривень на користь "Нафтогаз України" не відповідає дійсності. Таку постанову було прийнято КАГС 29 березня 2016 року та скасовано Вищим господарським судом України (ВГСУ) 24 травня 2016 року. Про це повідомляє прес-служба "Київенерго".

Наголошується, підставою для скасування рішення КАГС стали порушення норм процесуального і матеріального права, які призвели до ухвалення незаконних судових рішень.


"Справа про стягнення з "Київенерго" на користь НАК "Нафтогаз України" 75 млн грн боргу за газ та штрафних санкцій надсилається на розгляд у Господарський Суд Києва. Предметом судового розгляду залишається стягнення з "Київенерго" на користь НАК "Нафтогаз України" штрафних санкцій в розмірі 64,3 млн грн (з них 16 млн грн – пені, 42,76 млн грн. – інфляційні втрати, 5,54 млн грн – 3% річних)", - йдеться повідомлення.

У "Київенерго" зазначають, що підприємство не має заборгованості за газ за договором з НАК "Нафтогаз України", яка є предметом судового розгляду, оскільки вона була повністю погашена ще в 2014 році. Юридична позиція "Київенерго" в процесі оскарження нарахування штрафних санкцій на борги за газ минулих періодів базується на відсутності дзеркальних джерел їх погашення.

Нагадаємо, на офіційному сайті Київського апеляційного господарського суду з'явилася інформація, суд прийняв рішення стягнути з компанії ПАТ "Київенерго" понад 75 млн гривень на користь ПАТ " НАК "Нафтогаз України".