ua en ru

У Києві затримали чоловіка, який зберігав зброю та боєприпаси

У Києві затримали чоловіка, який зберігав зброю та боєприпаси Фото: виявлена зброя (kyiv.npu.gov.ua)

Під час обшуку у помешканні підозрюваного слідчі виявили патрони та пістолет Макарова

У Києві затримали чоловіка, який зберігав зброю та боєприпаси. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Національної поліції.

Під час обшуку у його помешканні слідчі виявили патрони калібру 9 мм, пістолет Макарова зі знищеним серійним номером, глушник і перероблені патрони для відстрілу гумовими кулями.

"Вилучену зброю та боєприпаси правоохоронці направили на проведення експертизи. 44-річного киянина затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України", - повідомляють у Нацполіції.

Фото: виявлена зброя (kyiv.npu.gov.ua)

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України - незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами. Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, у Києві 1 жовтня стартував місячник добровільної здачі зброї. До 31 жовтня громадяни можуть добровільно здати зброю, вибухові матеріали та спеціальні засоби, які зберігали без відповідних документів.

Здати зброю чи боєприпаси можна у будь-якому територіальному управлінні поліції ГУНП у м. Києві. Місячник проводять з метою профілактики злочинів, пов’язаних із обігом та застосуванням зброї і вибухових матеріалів.