ua en ru

У Києві виявили конвертаційний центр з обігом 700 млн грн

У Києві виявили конвертаційний центр з обігом 700 млн грн Фото: печтаки (facebook.com/SecurSerUkraine)

В офісі компанії виявили валюту на суму 1,5 млн грн

Співробітники Служби безпеки України виявили в Києві конвертаційний центр з обігом 700 млн грн. Про це повідомляється на сторінці СБУ в Facebook.

Як наголошується в повідомленні, оперативники спецслужби задокументували, що організатори центру зареєстрували ряд підприємств для надання послуг з формування податкового кредиту з ПДВ та переведення безготівкових коштів у готівку.

"Під час проведення санкціонованих слідчих дій в офісних приміщеннях і місцях проживання фігурантів справи вилучено печатки та штампи фіктивних підприємств, електронні ключі та носії інформації фінансово-господарської та бухгалтерської документації, яка підтверджує проведення фінансових операцій, та валюту в розмірі близько півтора мільйонів у гривневому еквіваленті", - йдеться в повідомленні СБУ

Триває досудове слідство у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 5 ст. 191 і ч. 1 ст. 205 Кримінального кодексу України, додали в СБУ.

У Києві виявили конвертаційний центр з обігом 700 млн грн

Як повідомляло РБК-Україна, у травні у Львівській області правоохоронці припинили діяльність конвертаційного центру з щомісячним обігом в 500 млн гривень.

Нагадаємо, в квітні в Одесі правоохоронці припинили діяльність конвертаційного центру з обігом у більш ніж 280 млн гривень.