ua en ru

У Києві затримали та депортували до Туреччини "злодія в законі"

У Києві затримали та депортували до Туреччини "злодія в законі" Фото: Джоні Хатчапурідзе на прізвисько "Джоні Кутаїський"

Злочинець координував діяльність квартирних крадіїв та залучав до протиправної діяльності молодь

Оперативники Головного управління Нацполіції Києва затримали "злодія у законі" Джоні Хатчапурідзе, який "кришував" квартирних крадіїв. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

В Україні 42-річний чоловік на прізвисько "Джоні Кутаїський", який неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення тяжких злочинів, мав намір установити свій вплив на кримінальні процеси як у столиці, так і в інших регіонах.

"Злодій, який перебував на території України з 2016 року, у столиці займався вирішенням організаційних питань, зокрема координував діяльність квартирних крадіїв та залучав до протиправної діяльності молодь. Крім того, у Києві він зустрічався із представниками злочинного середовища найвищої ланки та у його обов’язки входила організація та проведення так званих "злодійських сходок", - розповів начальник ГУ Нацполіції Києва Андрій Крищенко.

altaltalt

Фото: у Києві затримали та депортували "злодія у законі"

За інформацією оперативників, Хатчапурідзе був коронований у 1998 році у Москві. У минулому неодноразово притягався до відповідальності за тяжкі та особливо тяжкі злочини, скоєні на території Грузії та Російської Федерації.

Востаннє він був засуджений у Грузії на 23 роки позбавлення волі за збут наркотиків, з яких відбув 8 років, а у 2016 році був звільнений за амністією.

Зазначається, що злочинця було затримано на проспекті Бажана.

"Після проведення усіх практичних заходів "Джоні Кутаїського" депортували до турецького Стамбула із забороною в’їзду на територію України строком на три роки", - зазначив Крищенко.

Нагадаємо, працівники СБУ спільно з Державною міграційною службою видворили за межі України громадянина однієї з країн Закавказзя, який негативно впливав на криміногенну ситуацію в Дніпрі.