ua en ru

У Києві затримали банду грузинів, які грабували підприємців

У Києві затримали банду грузинів, які грабували підприємців Фото: прокуратура (screenshot(google-maps)

В останнього потерпілого зловмисники відібрали 6,5 млн гривень

У Києві правоохоронці затримали банду грузинів, які систематично нападали та грабували підприємців. Про це йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

"У Києві затримано зловмисників, які систематично нападали на підприємців та відбирали гроші у великих розмірах...30 серпня 2017 року, зловмисники, рухаючись на Брест-Литовському шосе на автомобілі "БМВ", заблокували машину потерпілого, поранили його пострілами у плече та відібрали сумку з 6,5 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, наразі затримано 4 чоловік, всі вони підозрюються у вчиненні серії розбійних нападів на підприємців. Усі вони - громадяни Грузії, які тимчасово проживали у Києві.

У ході обшуків у затриманих вилучили пістолети, автомат Калашникова, велику кількість набоїв, комплекти номерних знаків для автомобілів, мобільні телефони, радіостанції, навігатори, балаклави, рукавички, перуки, близько 40 наборів ключів, відмички, інше знаряддя, яке використовувалося для вчинення злочинів, а також грошові кошти.

Наразі їм повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 187 КК України (розбій, спрямований на заволодіння майном в особливо великих розмірах, вчинений групою осіб). Готується клопотання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Харкові невідомі побили депутата Харківської обласної ради від фракції "Самопоміч" Дмитра Булаха.