ua en ru

У Києві затримали агента спецслужб РФ, який намагався завербувати представника Міноборони

У Києві затримали агента спецслужб РФ, який намагався завербувати представника Міноборони Фото: СБУ (flickr.com/securityserviceofukraine)

Наразі йому повідомлено про підозру у державній зраді

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали у Києві агента спецслужб Російської Федерації. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Агента спецслужб Російської Федерації, який намагався отримати таємну документацію у військовій сфері та завербувати представника Міністерства оборони, затримала у Києві Служба безпеки України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, затриманим виявився уродженець та мешканець Донецька. Зловмисник за вказівками кураторів зі складу спецслужб РФ планував отримати інформацію про особовий склад, забезпечення, дислокацію, озброєння та переміщення вздовж лінії розмежування українських військових.

Крім того, затриманий цікавився постачанням до України озброєння країнами-членами НАТО, установчими даними про американських інструкторів, які здійснюють підготовку українських військових.

"Шпигун встановив конфіденційні стосунки з колишнім офіцером ЗС України. Через нього він хотів за винагороду отримати таємні матеріали, що циркулюють в Генеральному штабі ЗСУ та установчі дані на посадовців Міноборони, які мають доступ до інформації закритого характеру", - йдеться у повідомленні.

Наразі йому повідомлено про підозру у державній зраді.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Служба безпеки України не виявила фактів незаконного збагачення співробітників головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічних інтересів.