ua en ru

У Києві тимчасово відключать гарячу воду в деяких будинках Солом'янського та Шевченківського районів

У Києві тимчасово відключать гарячу воду в деяких будинках Солом'янського та Шевченківського районів Фото: у Києві відключать гарячу воду в ряді будинків

У Києві з 16 по 25 травня будуть проходити випробування теплових мереж

Компанія "Київенерго" з 16 по 25 травня відключить гарячу воду в ряді будинків у Солом'янському та Шевченківському районах Києва в зв'язку з проведенням гідравлічних випробувань тепломереж у рамках підготовки до наступного опалювального сезону. Про це повідомляється на сайті "Київенерго".

"В цей період гаряче водопостачання тимчасово припинено для 158 житлових будинків, 9 лікувальних установ, 7 дитячих садків, 5 шкіл і 152 відомств у Шевченківському районі, а також для 4 житлових будинків, 1 лікувального закладу, школи 1 і 2 відомств у Солом'янському районі", - зазначають у повідомленні.

Також відзначають, що дізнатися про терміни проведення гідравлічних випробувань на кожній вулиці міста можна за допомогою спеціального сервісу на сайті для клієнтів "Київенерго".

"Гідравлічні випробування - це метод діагностики, який застосовується щорічно відразу після закінчення опалювального сезону і по серпень включно, щоб завчасно виявити та виправити до початку наступного опалювального сезону пошкоджені або зношені ділянки тепломереж", - додають в "Київенерго".

Нагадаємо, 11 травня повідомлялося, що заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зменшилася на 0,3 млрд гривень. При цьому заборгованість ПАТ "Київенерго" за газ, використаний для виробництва теплової та електричної енергії, зменшилася на 44 млн гривень (1,1%).