ua en ru

У Києві під видом боротьби з МАФами зносять капітальні будови, - юрист

У Києві під видом боротьби з МАФами зносять капітальні будови, - юрист

У Києві під видом боротьби з малими архітектурними формами (МАФ) зносять капітальні будови. Про це в коментарі журналістам розповів адвокат з "Адвокатського об'єднання "Порошин і партнери" Олександр Порошин.

Зокрема, за його словами, київські підприємці масово подають до суду на знесення комерційних приміщень Київською міською державною адміністрацією.


"Кількість позовів, пов'язаних з неправомірними діями КМДА щодо ліквідації малих торговельних площ, в останні місяці різко збільшилася. Під виглядом боротьби з МАФами, зносяться капітальні будови. Підприємці, які мають у наявності всі необхідні дозвільні документи, фактично, стикаються зі свавіллям київської влади і подають в суд", - прокоментував ситуацію юрист.

Також він зазначив, з однакових комерційних приміщень, які стоять на одній вулиці, одне зносять, а друге благополучно продовжує свою діяльність. "І це вже говорить про якісь корупційні схеми, які потребують додаткової уваги", - повідомив Порошин.

Такої ж точки зору дотримується і директор з маркетингу мережі ломбардів "Благо" Віталій Соловйов.

"Приміщення, в яких розташовуються наші ломбарди, відносяться до категорії капітального будівництва з наявними документами, однак це не перешкодило київській владі демонтувати одне з наших відділень біля станції метро "Святошино". Найцікавіше, що аналогічне відділення наших конкурентів через дорогу КМДА вирішила "помилувати", - розповів він.

Нагадаємо, КМДА, згідно з програмою міського благоустрою, склала відкритий список комерційних майданчиків, що підлягають демонтажу. При цьому, як вже повідомлялося, цей список з технічних причин не працює.