ua en ru

У Києві ТЕЦ в режимі економії газу частково перевели на мазут

У Києві ТЕЦ в режимі економії газу частково перевели на мазут Фото: "Київенерго" (УНІАН)

На мазут переводять ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6

У Києві ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 через режим економії газу частково перевели на мазут. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Київенерго".

"У зв'язку з тимчасовими обмеженнями споживання газу до 6 березня 2018 року, введеними по всій Україні за розпорядженням Міністерства енергетики та вугільної промисловості, на столичних ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 проведено часткове заміщення природного газу на резервне паливо - мазут", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляється, зазначені ТЕЦ забезпечують теплом 65,7% столичних споживачів. Відзначається, що тимчасові обмеження не вплинуть на температурний режим теплоносія та гарячої води.

"Планується використати близько 2 тис. т мазуту. Таким чином, добові витрати газу на ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 зменшаться з 7 млн кубометрів до 4,3 млн кубометрів. Економія газу при цьому складе 10,9 млн кубометрів протягом 4-х діб", - йдеться в повідомленні.

Режим часткового переведення ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 на мазут буде скасовано після відповідного рішення Міненерго.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик повідомляв, що в Україні внаслідок нестачі газу, викликаної діями російської компанії "Газпром", припинять роботу навчальних закладів.