ua en ru

У Києві спалили автомобіль головного редактора TVi - поліція відкрила кримінальне провадження

У Києві спалили автомобіль головного редактора TVi - поліція відкрила кримінальне провадження Фото: місце події (facebook Володимир Єгоров)

Головний редактор телеканалу TVi Єгоров пов'язує підпал зі своєю професійною діяльністю

Невідомі в ніч на неділю, 12 травня, підпалили припаркований біля під'їзду автомобіль головного редактора телеканалу TVi Володимира Єгорова. Поліція відкрила кримінальне провадження, заявив начальник Голосіївського управління Національної поліції Києва Олег Волошин, повідомляє РБК-Україна з посиланням на "112-Украина".

Волошин зазначив, що справу порушено за ч. 2 ст. 194 КК України (умисне знищення або пошкодження майна).

Крім цього, згідно з попередніми даними рятувальників, загоряння почалося зсередини автомобіля.

Главред Єгорова TVi Єгоров раніше заявляв, що його автомобіль підпалили близько 4.30 ранку.

"Я пов'язую це з професійною діяльністю. Сусіди говорять про хлопок, явний підпал", - зазначив він.

У Києві спалили автомобіль головного редактора TVi - поліція відкрила кримінальне провадженняФото: місце події (facebook Володимир Єгоров)

Журналіст додав, що ніхто не постраждав.

У Києві спалили автомобіль головного редактора TVi - поліція відкрила кримінальне провадження

Фото: місце події (facebook Володимир Єгоров)

Пізніше Єгоров написав на своїй сторінці в Facebook, що "пожежні вже передали інформацію в поліцію. Статтю, за якою порушено справу, ще не повідомили".

"Слідчо-оперативна група взяла частини автомобіля для експертизи", - додав він.

У Києві спалили автомобіль головного редактора TVi - поліція відкрила кримінальне провадженняУ Києві спалили автомобіль головного редактора TVi - поліція відкрила кримінальне провадженняНагадаємо, у Дніпрі невідомі спалили автомобіль головного редактора газети "Зоря" Володимира Песоцького.

Раніше правозахисна організація Human Rights Watch заявила, що переможець виборів в Україні повинен бути готовий вирішити широке коло питань у галузі прав людини. Зокрема, HRW звертає увагу на те, що в Україні під тиском знаходиться свобода слова, а також фіксуються напади на журналістів.