ua en ru

У Києві створили муніципальну охорону

У Києві створили муніципальну охорону Фото: Київрада (kievcity.gov.ua)

До роботи муніципальної охорони планується залучити учасників АТО

Київська міська рада створила комунальне підприємство "Муніципальна охорона". Відповідне рішення підтримав 61 депутат, передає прес-служба міськради.

Так, передбачається, що КП “Муніципальна охорона” забезпечуватиме належну охорону комунального майна територіальної громади міста Києва та надаватиме послуги охорони іншим суб'єктам господарювання. На сьогодні послуги з охорони об'єктів комунальної власності здійснюються суб'єктами господарювання державної та приватної власності, договори з якими укладаються на конкурсних засадах.

Зазначається, що до роботи муніципальної охорони планується залучити учасників бойових дій на Донбасі. Очікується, що це стане гарним методом адаптації та соціального захисту ветеранів антитерористичної операції (АТО).

Вказано, що фінансове забезпечення КП становить 2,5 мільйони гривень. Це оборотні кошти на 3 місяці, щоб підприємство мало можливість розпочати роботу. Далі КП зі збільшенням переліку охоронних об’єктів самостійно нарощуватиме економічні показники.

Крім того, КП зможе розробляти та створювати власну продукцію в сфері охоронної діяльності, а також засоби програмного забезпечення для охоронної та пожежної сигналізації тощо.

Нагадаємо, у липні 2015 року Верховна Рада України не підтримала у другому читанні законопроект № 2890 "Про муніципальну варту". За відповідне рішення проголосували лише 163 нардепи при 226 мінімально необхідних.