ua en ru

У Києві викрили компанію, що привласнила бюджетних коштів на 8,9 млн гривень

У Києві викрили компанію, що привласнила бюджетних коштів на 8,9 млн гривень Фото: гроші (flickr.com/ssu)

Правоохоронці викрили махінації київського товариства

У Києві правоохоронці викрили компанію, що привласнила бюджетних коштів на 8,9 млн гривень. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України (ДФС).

"Співробітниками Міжрегіонального управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, Офісу великих платників податків ДФС спільно з Службою безпеки України (СБУ) встановлені факти можливого привласнення бюджетних коштів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, одне з товариств з обмеженою відповідальністю, зареєстроване в місті Києві, протягом 2015-2016 років стало переможцем низки відкритих торгів, проведених державними установами Закарпатської області.

За результатами аналізу податкової звітності встановлено, що продукцію, необхідну для здійснення відповідних робіт (капітальний ремонт будівель), товариство фактично не отримувало і не могло виконувати угоди, укладені із зазначеними держустановами.

Внесення в офіційні документи відомостей, що не відповідають дійсності, призвело до ймовірної легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, на загальну суму 8,9 млн гривень.

Так, за вказаними фактами до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України. Здійснюється кримінальне провадження.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Генеральна прокуратура України разом з СБУ затримали на хабарі чиновника ГУ ДФС в Полтавській області.