ua en ru

У Києві зростає кількість хворий на грип, але говорити про епідемію поки рано, - Поворозник

У Києві зростає кількість хворий на грип, але говорити про епідемію поки рано, - Поворозник Фото: Маски носять і в дитсадках (Уніан)

Всього в Києві зареєстровано 21 тисяч хворих на грип

У столиці зареєстровано понад 21 тис. хворих на грип, що говорить про зростання захворюваності. Про це сьогодні на брифінгу повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник, передає кореспондент РБК-Україна.

За його словами, на даний момент спостерігається зростання захворюваності на грип, але говорити про епідемію в Києві не треба.

"За п'ятий тиждень епідеміологічного сезону у нас зареєстровано понад 21 тис. хворих на грип, що характеризує зростання захворюваності. Разом з тим на сьогоднішній день показник захворюваності нижче від епідеміологічного порогу в цей тиждень на близько 36%, тому говорити про епідемію в місті Києві не треба", - сказав він.

Також Поворозник уточнив, що 70% від усієї кількості хворих - це діти. Крім того він додав, що станом на сьогодні вже вакциновано проти грипу 27 тис. людина, з яких 6,5 тис. - це діти.

Заступник голови КМДА додав, що зараз у зв'язку з захворюваністю в деяких столичних школах є обмеження навчального процесу.

"Таке обмеження є в школах, де кількість хворих в класі перевищує 20%. Станом на зараз це три школи Києва", - додав Поворозник.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що за останній тиждень січня грип захворіло близько 6 тисяч жителів столиці, а з 195 госпіталізованих - 134 дитини