ua en ru

У Києві розглянуть закриття вузів у зв'язку з епідемією наступного тижня

У Києві розглянуть закриття вузів у зв'язку з епідемією наступного тижня Фото: Святослав Протас

У столиці можуть закрити вузи через епідеміологічну ситуацію

На початку наступного тижня в Києві розглянуть можливість закриття вузів у зв'язку з епідеміологічною ситуацією. Про це на брифінгу повідомив т.в.о. голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України, головний державний санітарний лікар Святослав Протас, передає кореспондент РБК-Україна.

"Рішення приймається органами місцевої влади, відповідними комісіями. Тому говорити, чи будуть вузи закриватися, ми не можемо. Якщо буде тенденція до погіршення епідеміологічної ситуації, то, безумовно, будуть такі рішення прийматися, але централізовано. Тим паче тут варто вживати позначення "обмежувальні заходи", так як карантин стосується серйозних вірусів, не грипу. По місту Києву я знаю, що вже є рекомендації по навчальним закладам щодо припинення навчального процесу, але остаточне рішення буде розглядатися на початку наступного тижня, коли ми проаналізуємо захворювання за минулий тиждень", - повідомив Протас.

Він також додав, що рішення про карантин приймається в залежності від епідеміологічної ситуації, від перевищення порогових рівнів в 1,5 рази.

Нагадаємо, в Україні щодня в лікарні зі скаргами на ГРВІ звертаються понад 80 тис. чоловік.