ua en ru

У Києві проходять переговори між Україною та Ізраїлем щодо угоди про вільну торгівлю

У Києві проходять переговори між Україною та Ізраїлем щодо угоди про вільну торгівлю Фото: Наталія Микольська

Під час переговорів сторони опрацюють підходи до лібералізації торгівлі між країнами

У Києві 24-26 січня проходить 4 раунд переговорів між Україною та Ізраїлем щодо укладення угоди про вільну торгівлю. Про це повідомляє прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

В рамках цього раунду сторони планують узгодити загальний підхід до торговельних преференцій для сільськогосподарських та промислових груп товарів.

"Україна розглядає Ізраїль як перспективного торговельного та інвестиційного партнера у таких сферах як: сільське господарство, енергетика, промисловість, ІТ, туризм та ін. Мінеконорозвитку має завдання від уряду перевести цей діалог в практичну площину. Віримо, що даний етап переговорів буде результативним", - повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Наталія Микольська, яка очолює переговорну групу з українського боку.

У през-службі повідомляють, що під час переговорів сторони опрацюють загальні підходи до лібералізації торгівлі між країнами.

"Основними статтями експорту до Держави Ізраїль з України є: зернові культури - 44,1 %; чорні метали - 26,4 %; залишки і відходи харчової промисловості - 9,8 %. Основні статті імпорту з Держави Ізраїль до України є: палива мінеральні; нафта і продукти її перегонки - 41,4 %; різноманітна хімічна продукція - 17,4 %; пластмаси, полімерні матеріали - 7,1", - зазначають в Мінекономрозвитку.

Нагадаємо, Ізраїль відновить забудову в Східному Єрусалимі, населеному палестинцями.