ua en ru

У Києві правоохоронці проводять слідчі дії у Будинку профспілок

У Києві правоохоронці проводять слідчі дії у Будинку профспілок Фото: Будинок профспілок у Києві після пожежі

У приміщенні забарикадувалися особи, які називають себе ветеранами батальйону "Донбас"

У Києві правоохоронці здійснюють слідчі дії у Будинку профспілок за адресою вул. Хрещатик, 16. Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

"У будинку за адресою Хрещатик, 16, будівля якого належить Київській міській раді профспілок, приблизно з 13:00 тривають слідчі дії. За словами правоохоронців, вони намагалися зайти до приміщення з директором Асоціації профспілок, але не змогли цього зробити, оскільки зіткнулися з опором невідомих людей, які називали себе ветеранами батальйону "Донбас", - йдеться в повідомленні.

Ситуацію прокоментував присутній на місці керівник управління СБУ по захисту національної державності Роман Матківський.

"Нині в приміщенні тривають слідчі дії. Їх проводять співробітники Нацполіції, вибухотехніки та інші експерти, які мають встановити, що за три місяці накопичилося в цьому приміщенні, поки воно знаходилося поза контролем його власників. У ньому знаходилися люди, які представилися ветеранами батальйону "Донбас". Коли ми підійшли, вони закрили залізні ворота і забарикадувалися", - заявив він.

За словами представника спецслужби, директор Асоціації профспілок протягом трьох місяців звертався в правоохоронні органи, так як протягом цього часу він не може потрапити до своєї будівлі і не може привести її в належний стан.

"За словами одного з бійців "Донбасу", якщо б у них була зброя, вони б її застосували. Вогонь відкривався кілька разів. Також проти нас застосовувалися три або чотири гранати сльозогінного газу", - повідомив Матківський.

Скільки в приміщенні перебуває людей, правоохоронці не знають, адже ті відразу відмовилися від контакту.

"За їхніми словами, їх було троє. Але зараз тільки 3 або 4 опитують і ще двоє вискакували", - додав він.

Своєю чергою, як повідомили представники батальйону "Донбас", у них в будинку проходить безстрокова акція.

"Вони хочуть не дати представникам приватного бізнесу відкрити у будівлі заклади громадського харчування. Зараз там продовжують перебувати правоохоронці", - зазначила кореспондент.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві повністю демонтували незаконну надбудову на Будинку профспілок.