ua en ru

У Києві поліція затримала майже 100 мігрантів, які проникли через кордон з Росією

У Києві поліція затримала майже 100 мігрантів, які проникли через кордон з Росією Фото: затримання мігрантів у Києві (npu.gov.ua)

Серед нелегалів уродженці Азербайджану, Бангладеш, Таджикистану, Узбекистану, Росії

У Києві поліція виявила осередок проживання нелегальних мігрантів. В одному із хостелів столиці правоохоронці затримали 98 мігрантів, йдеться у повідомленні Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції.

Зазначається, що у 32 із затриманих не було виявлено жодних документів, яка надають право на проживання в Україні. Серед нелегалів є уродженці: Азербайджану, Бангладеш, Таджикистану, Узбекистану, Росії.

"Встановлено, що всі вони потрапили до Києва з Російської Федерації в обхід офіційних пунктів пропуску через державний кордон України. За таку "мандрівку" кожен з нелегалів сплачував від 3 до 5 тисяч доларів своїм землякам, які сприяли їм у незаконному переміщенні", - йдеться у повідомленні поліції.

На території столиці Нацполіцією викрито осередок проживання нелегалів Департаментом внутрішньої безпеки НПУ спільно...

Опубліковано Національна поліція України 14 травня 2018 р.

Вони незаконно перетнули кордон України, з метою в подальшому потрапити до країн Європи. Нелегали жили у хостелі в районі столичного ринку "Троєщина" на території автогаражного кооперативу.

Наразі правоохоронцями вирішується питання щодо притягнення іноземців до адміністративної відповідальності та готуються необхідні документи для їх депортації. Поки мігранти перебувають у Деснянському управлінні столичної поліції.

Нагадаємо, в Україні у рамках операції "Кордон-2018" до охорони державного кордону на західному напрямку залучили понад 300 військових.