ua en ru

У Києві підпалили книжковий магазин

У Києві підпалили книжковий магазин Фото: підпал магазину (kyiv.npu.gov.ua)

Розпочаті кримінальні провадження

У Києві двоє невідомих підпалили книжковий магазин та побили продавця. Про це повідомляє прес-служба столичної поліції.

У середу ввечері у чергову частину Дніпровського управління поліції надійшло повідомлення від чоловіка про те, що двоє невідомих побили його та підпалили магазин, де він працює продавцем. На місце події виїхала слідчо-оперативна група управління, лікарі "швидкої" та пожежники.

У Києві підпалили книжковий магазин
У Києві підпалили книжковий магазин
У Києві підпалили книжковий магазин

Фото: підпал магазину

За словами потерпілого, у приміщення магазину зайшов чоловік і попросив показати книгу для подарунку. Продавець підійшов до стелажів і відчув удар по голові.

"Після чого, у магазин зайшов ще один чоловік і почав обливати підлогу невідомою речовиною та підпалив. Зловмисники забрали мобільний телефон, гроші та втекли з місця події", - сказано у повідомленні.

Зазначається, що за даним фактом розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) та ч. 2 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. За вчинення правопорушень передбачено до десяти років позбавлення волі.

Поліція проводить розшукові та слідчі дії, спрямовані на розшук та затримання підозрюваних.

Нагадаємо, як писало РБК-Україна, у травні правоохоронці Києва затримали чоловіків, підозрюваних у підпалі торгових кіосків на ринку біля станції метро "Академмістечко".

У березні поліція відкрила кримінальне провадження за фактом підпалу церкви в Оболонському районі Києва.