ua en ru

У Києві близько 3 тис. будинків не мають гарячої води

У Києві близько 3 тис. будинків не мають гарячої води Ілюстративне фото (twitter.com/NaftogazUK)

Пантелеєв повідомив, що напрацьовано текст мирової угоди з НАК "Нафтогаз"

Під час відкриття засідання Київської міської ради мер Києва Віталій Кличко заявив, що станом на 4 жовтня у Києві близько 3 тис. будинків не мають гарячої води. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Київської міської державної адміністрації (КМДА).

Профільний заступник голови КМДА Петро Пантелеєв повідомив, що напрацьовано текст мирової угоди з НАК "Нафтогаз", який зараз узгоджують усі зацікавлені сторони.

"10 жовтня, після засідання суду, ми зможемо підписати цю мирову угоду, і тоді - відновити постачання гарячої води та почати опалювальний сезон", - сказав Пантелеєв.

Нагадаємо, з травня поточного року виконавцем послуги постачання гарячої води та опалення стало КП "Київтеплоенерго". Саме "Київтеплоенерго" після завершення угоди з ПАТ "Київенерго", яка діяла останні 16 років, взяло на себе функції управління теплоенергетичним комплексом міста та виконання функції тепло- та водопостачання у Києві.

Критична ситуація з гарячою водою склалася через те, що "Нафтогаз" відмовився підписувати угоду на поставку газу з новим комунальним підприємством "Київтеплоенерго", поки не будуть погашені борги, що утворилися за час роботи "Київенерго". У свою чергу нове КП відмовилося погашати борг "Київенерго".

2 жовтня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що уряд допомагає київській владі до кінця цього тижня вирішити проблеми щодо забезпечення жителів міста гарячою водою.