ua en ru

У Києві планують боротися з незаконними оголошеннями "автододзвоном"

У Києві планують боротися з незаконними оголошеннями "автододзвоном" Ілюстративне фото (ogo.ua)

За розгляд відповідного рішення проголосували 62 депутати

У Києві планують запровадити систему "автододзвін" задля боротьби із розклеювачами незаконних оголошень. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Київської міської державної адміністрації (КМДА).

За розгляд відповідного рішення - "Про внесення змін до Правил благоустрою міста Києва" - на наступному пленарному засіданні Київради проголосували 62 депутати.

"Документом визначено, що розміщення оголошень, наліпок, написів тощо здійснюється лише у спеціально призначених місцях. А реклама, розміщена на інших елементах благоустрою, має бути прибрана власником чи балансоутримувачем протягом тижня", - повідомляють у КМДА.

У разі самовільного розміщення рекламних засобів на номер абонента, зазначений в оголошені, буде здійснюватися автододзвін із інформуванням про порушення правил благоустрою.

Заступник голови КМДА Валентин Мондриївський додав, що прийняте рішення передбачає й низку інших важливих засад. Зокрема, визначено механізм демонтажу так званих брендмобілів - їх демонтуватимуть у присутності представників Національної поліції.

Нагадаємо, у Дніпрі 17 липня на вулиці Бердянській, 1, демонтували 28 незаконно розміщених тимчасових споруд. Під час зносу МАФів сталася сутичка між муніципальною вартою та активістами, котрі перешкоджали демонтажу кіосків.