ua en ru

В Києві почалась акція до Дня боротьби з торгівлею людьми

В Києві почалась акція до Дня боротьби з торгівлею людьми Фото: акція Walk for Freedom у Києві (РБК-Україна)

На акцію зібрались близько сотні активістів

В Києві на Майдані Незалежності почалась хода Walk for Freedom - глобальна щорічна акція з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, який світова спільнота відзначає 18 жовтня. Про це з місця події повідомляє кореспондент РБК-Україна.

На акцію зібрались близько сотні активістів.

У матеріалах організаторів акції зазначається, що 230 тисяч українців постраждали від торгівлі людьми за роки незалежності. Так, зросла кількість постраждалих серед чоловіків. 94% постраждалих було залучено до трудової експлуатації. 67% постраждалих мають вищу або технічну освіту.

Акція спрямована на підняття рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми, поширення важливої інформації про тенденції її розвитку та небезпеку, яку вона становить.

Фото: акція Walk for Freedom у Києві (РБК-Україна)

Зазначимо, акція проходить як мирна хода, яка відбувається вже п’ять років поспіль на захист мільйонів чоловіків, жінок та дітей, які зараз знаходяться у рабстві.

Нагадаємо, у Російській Федерації перебувають 36 громадян України, які отримали статус тих, хто є жертвами торгівлі людьми.

За даними матеріалів заходу Walk for Freedom у світі нараховують від 27 до 45,8 млн. рабів. Щорічно 1,2 млн дітей потрапляють до рабства. Існують такі форми експлуатації: примусова праця, сексуальна експлуатація, втягнення до кримінальноі діяльності, торгівля органами, примусове жебрацтво, діти-солдати.